Cap a la igualtat futbolística entre homes i dones

Les dones sempre han tingut que anar lluitant per aconseguir els seus drets, i no sols en l’ambit social, laboral i polític sinó també en l’esport.

Són moltes les esportistes que porten anys revindicant un canvi, que lluiten per acabar amb la desigualtat per raó de sexe, com per exemple la tenista Serena Williams, però sembla que a poc a poc  aquest canvi arriba i en el món del futbol ho fa de la mà de l’Ajax d’Amsterdam.


Aquest equip ha estat pioner en la igualtat de drets entre els seus equips masculins i femenis. L’any 2019 va anunciar la igualtat de condicions entre els seus equips fent d’aquesta manera un avenç en la professionalització de les seves jugadores. El conveni establia un salari mínim, dies de vacances, pagaments a la Seguretat Social i ajudes en cas de lesions de llarga durada.


Un any més tard, la Reial Federació Espanyola de futbol declarava la professionalització del futbol femeni en les competicions de la Lliga Iberdrola i la Reto, que fins ara eren considerades futbol aficionat, una petició també reclamada des de feia molts anys.

Aquest fet també suposaria la creació d’un comité professionalitzat i una sèrie de requisits laborals de les jugadores i els tècnics. Això voldria dir que el futbol femení poc a poc s’estaria equiparant en drets al dels homes, una injusticia social, des del meu punt de vista, que fins ara no estava ressolta.

Però, aquest passat any, al juny del 2021,  el president del CSD va anunciar al Congrés dels diputats que la lliga femeninia de la temporada 21/22 seria professional. Aquest enllaç ens porta a la notícia.

Penso que és potser per aquest motiu i el ressó que està tenint el futbol femení  que cada cop hi ha més nenes i noies  que volen jugar a futbol.



Segons la FCF el futbol femení català supera les 14000 llicencies.


Ara, nosaltres, les nenes i noies també podem somiar en poder arribar a ser una estrella del futbol.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Claudia Pina

Coneix-me

Un clàssic de rècord