L'any d'Alexia

 


Primer any seu al barça
Alexia Putelles, capitana i migcampista de l’equip blaugrana, va néixer el 1994 a Mollet del Vallès. Als 6 anys, malgrat viure en una família que només practicava bàsquet, va començar a jugar a futbol. 


Cada cop destacava més en les categories en les que jugava. Va passar per equips com el Sabadell, el Levante, l’Espanyol i finalment, al 2012, va fitxar pel Barça. En pocs mesos,  va debutar amb el primer equip convertir-se en una peça clau per l’equip. 


Actualment també juga amb la selecció espanyola on va debutar per primer cop a la categoria sub-17, seguida de la sub-19 i finalment amb la selecció absoluta.


Alexia amb la selecció espanyola


Com a futbolista, personalment destacaria la seva capacitat per crear i repartir el joc. Malgrat ocupar el mig centre, és una de les jugadores blaugranes que mes creen ocasions i que contribueixen a l’atac.


Té molta habilitat, visió de joc i precisió en les passades cosa que la fan ser una excel·lent migcampista.


El seu palmarès és molt extens on podem destacar-hi a nivell nacional: 5 lligues espanyoles, 6 copes de la reina, 2 supercopes, i 7 copes Catalunya. A nivell internacional destaca l’euro copa sub 17 amb la selecció espanyola i la primera Champions que va guanyar l’equip blaugrana l’any passat.


A nivell individual, ha guanyat molts i molts títols Ha estat anomenada millor jugadora de la copa de la reina, millor jugadora catalana diverses vegades, i millor jugadora de la UEFA. 


Deixant enrere tots aquests títols, m’agradaria parlar sobre aquest 2021, on Alexia ha aconseguit algo que mai s’havia donat. Aquest any passat, Putellas va guanyar: el títol a millor migcampista de la UEFA, el títol a millor jugadora de la UEFA, ha estat inclosa a l’equip ideal de l’any de l’IFFHS, el premi Globe Soccer Award, el premi the best FIFA i el més important, la pilota d’Or considerant-la així millor jugadora del món.


Pilota d'or


Gràcies a tots aquests triomfs de la jugadora i especialment la pilota d’Or, Alexia ha aconseguit molta reputació i s’ha convertit en una jugadora molt popular.


Personalment em sento molt afortunada ja que jo a l’ Alexia la porto veient des de que va començar al Barça, quan poca gent sabia de la seva existència, per tant, podria dir que he vist com ha anat creixent. A més, com vaig explicar en el blog on parlo sobre les meves referents, he tingut la sort de poder conèixer-la, parlar amb ella i que m’entrenes en el seu campus d’estiu.


Alexia és una gran jugadora i una gran persona i estic segura que encara ens falta molt per veure. Li desitjo el millor, que segueixi donant espectacle i a veure si algun dia puc complir el meu somni i jugar juntament amb ella.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Claudia Pina

Coneix-me

Un clàssic de rècord