Un pas per la història del futbol femení

Tot i que el futbol femení ha experimentat una enorme progressió en els darrers anys, aquest esport es remunta al s XIX quan dos equips locals a Glasgow (Escòcia) van jugar el que s’ha considerat el primer partit de futbol modern entre dones.

En la I i II Guerra mundial el futbol femení va experimentar un salt qualitatiu i quantitatiu degut a l’absència d’homes, ja que aquests estaven cridats a la guerra i això va provocar que augmentés la presencia de la dona en la societat i també en els aspectes més lúdics.

Tot i el gran èxit la FA no va decidir incorporar a la dona fins al 1969 i anys més tard, al 1971, també ho faria la UEFA.

British Ladies Football Club

Amb el pas dels anys el futbol femení va ser més reconegut, però els aficionats van tenir que esperar fins l’any 1991 per poder celebrar el primer Mundial oficial organitzat per la FIFA.


Va ser en els Jocs Olímpics d’Atlanta de 1996 quan el Comitè Olímpic va decidir incorporar el futbol femení. En aquells primers jocs olímpic van participar 8 països essent actualment més de 12 països els que hi participen.


La Copa d’Europa (Women’s Champions League) amb presència femenina data de l’any 2001, ara fa 21 anys. Hi van participar 33 equips quedant campió el Frankfurt. Des de llavors el nombre de participants ha anat augmentant, essent l’equip de l’Olympique de Lyon qui més victòries a aconseguit.


Com podem veure les dones tenen la seva historia en el futbol però tot i així encara queda camí per recórrer.


Si vols veure alguns dels moments clau del camí recorregut de les dones en el futbol femení sols has de clicar


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Claudia Pina

Coneix-me

Un clàssic de rècord