El fútbol femení ja és professional

Aquest estiu es complirà un any d'ençà que el futbol de dones va passar a considerar-se professional després que el Consell Superior d'esports estigués a favor de la proposta.

Enllaç per a trobar-hi notícies on ho anunicien

"Avui sortirem d'un deute històric amb les dones que practiquen el futbol, amb les dones esportistes i amb les dones en general, que han patit una discriminació històrica únicament pel seu gènere" deia José Manuel Franco després de l'aprovació. També deia que aquesta mesura obrirà portes a noves i futures professionalitzacions en altres esports, marcarà un ara i un després.

Amb aquesta professionalització del futbol un dels objectius és reduir i intentar abolir les desigualtats entre home i dona. Aquest tema és molt actual, però considero que cal actuar més i no només donar-li veu. La remuneració és una de les desigualtats que més repercussió té, ja que no hi ha punt de comparació entre el sou d'un futbolista que el d'una noia, però no crec que sigui ni molt menys la desigualtat més important.

El que crec que des de les escoles i les famílies s'hauria d'imposar és la creença que els humans hem de practicar esports, independentment del gènere, i que per ser dona no has de ser menys competent. Entre tots hem d'acabar amb els estereotips sobre quins esports deuen practicar els nois i quins les noies. Penso, per tant, que fent el futbol femení professional és una forma de treure-li importància als estereotips.

En general, les dones estan poc integrades en el món de l'esport. Es calcula que un 25% dels llocs d'òrgans de direcció d'àmbit esportiu el formen dones, un 10% de les notícies esportives estan escrites per dones i només un 6% de noies joves practiquen esport 5 vegades a la setmana. Per tant, observem com les xifres són exageradament baixes.

A més de professionalitzar el futbol, considero que s'hauria de donar una oportunitat a veure un partit de futbol femení. La majoria de persones que jutgen l'esport i més particularment el futbol en noies no han vist mai un partit.


Malgrat això crec que la gent, on m'hi inclueixo, que estima el futbol i volen la igualtat de gènere i condicions en aquest esport lluiten constantment perquè en uns anys les nostres filles puguin dedicar-se al futbol com qualsevol altre esport.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Claudia Pina

Coneix-me

Un clàssic de rècord